Необходими продукти:
400 гр. бутер тесто
400 гр. бутер тесто
1ч.ч.орехи
канела
3а сиропа:
канела
3а сиропа:
3ч.ч.вода
3 ч.ч захар
половин лимон
бучка масло(с големината на кибритена кутийка)
3 ч.ч захар
половин лимон
бучка масло(с големината на кибритена кутийка)
канела
Бутер тестото, което ползвах е на Лидъл. Започнах с разточването върху съвсем леко набрашнен плот. Изстаних го до около 3-4 мм.
Наръсих обилно с канела и орехи, навих на стегнато руло от към широката част. Нарязах го на парчетата, които сложих в тавичка застлана с хартия за печене.
Намазана ги отгоре с малко олио и ги опекох до златисто на 180"с вентилатор.
Така опечените баклавички оставих да изстинат напълно, след което се заех с направата на сиропа.
Водата заедно със захарта и лимона варих около 10 минути. С горещият сироп залях баклавичките и ги завих да се задушат.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Наръсих обилно с канела и орехи, навих на стегнато руло от към широката част. Нарязах го на парчетата, които сложих в тавичка застлана с хартия за печене.
Намазана ги отгоре с малко олио и ги опекох до златисто на 180"с вентилатор.
Така опечените баклавички оставих да изстинат напълно, след което се заех с направата на сиропа.
Водата заедно със захарта и лимона варих около 10 минути. С горещият сироп залях баклавичките и ги завих да се задушат.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар