събота, 11 юли 2015 г.

ДОБРУДЖАНСКИ КАТМИ




 Какво по-хубаво от това ,през  почивните дни кухнята да ухае на домашно приготвена закуска.Рецептата на тези катми  прочетох преди време ,даже не си спомням източника,но дойде и техният ред.Бързи ,вкусни,непретенциозни с продукти, които има във всеки хладилник.
                     
                                                 НЕОБХОДИМИ     ПРОДУКТИ:
                                         
4  яйца
500 гр.кисело мляко
1ч.л.хл.сода
150 мл.газирана вода
1с.л.захар
1ч.л.сол
брашно
олио за пържене
краве масло за намазване

Разбиваме добре яйцата,прибавяме киселото мляко,разбито добре със содата,прибавя се газираната вода,захарта.Разбъркваме и прибавяме по-малко от брашното,смесено със солта. Получената смес трябва да е гъста колкото боза.Пържим в тефлонов тиган или сач.Котлона не трябва да е много силен/при мен на 4от 6 степени/,за да могат да се образуват дупчиците.Готовите катми се мажат с кравето масло .

Сега започва най-хубавата част-хапването.
Приготвяме сиренце,кашкавал,сладко,мед,течен шоколад....
ДОБЪР АПЕТИТ!



                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар