понеделник, 3 юли 2017 г.

СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ ,ЗАМЕСЕНИ В ХЛЕБОПЕКАРНА




НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ;

2 яйца
1ч.ч. айран
6с.л. олио
1ч.л. сол
2ч.л.захар
5 1/2 мерителни чашки брашно
1ч.л.суха мая

чашката на хлебопекарната е 240 мл.


Първо разбивам леко едното яйце,добавям айрана и допълвам с вода до 430 мл. Всичко това изсипвам в кошничката на хлебопекарната.
Прибавям олиото и солта.
Внимателно добавям брашното и върху него в двата края слагам захарта и маята.
Пускам на програма за тесто.При мен програмата е с продължителност час и половина.
След като тестото е готово го изваждам  и разделям на две.
Разточвам  кръгла кора и разделям на 8 триъгълника.
Поставям плънка от шунка и кашкавал и завивам кифличките.
По същият начин процедирам и с втората половина.
Оставам за около 10 мин.да почине и намазвам  отгоре с разбитото второ яйце.
Слагам ги в студена фурна,след което включвам на 170'' с вентилатор.
След 40 минути имате чудно ухаещи кифлички.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!




Няма коментари:

Публикуване на коментар