понеделник, 15 юни 2015 г.
ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА
Това е едно типично лятно ястие.Много вкусно и същевременно леко ястие,въпреки майонезата.По принцип не съм фен на патладжана,но тази рецепта ми стана любима.
НУЖНИ СА СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ:
3 патладжана
1 опаковка лека майонеза
3-4 с.л. кисело мляко
глава чесън
черен пипер
зехтин
2 домата
Патладжаните се измиват,нарязват по дължина и леко се посоляват.
Така престояват около 20 минути. Измиват се и се подсушават леко с кухненска хартия.
Нареждат се в тавичка ,предварително застлана с хартия за печене.Отгоре се намазват със зехтин и се пекат в предварително загрята фурна на около 200''С
Нужно им е около 20 минути.През това време си смесваме майонезата,киселото мляко, черния пипер и ситно накълцания чесън. С тази смес намазваме патладжаните ,нареждаме резенчета домати и връщаме обратно във фурната. След около още 10 минути всичко е готово.
Подреждаме масата,вадим студени питиета и нека ни е зле!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар