понеделник, 15 юни 2015 г.

ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА


Това е едно типично лятно ястие.Много вкусно и същевременно  леко ястие,въпреки майонезата.По принцип не съм фен на патладжана,но тази рецепта ми стана любима.
                                       
                           НУЖНИ СА СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ:
                                              3 патладжана
                                              1 опаковка лека майонеза
                                               3-4 с.л. кисело мляко
                                              глава чесън
                                              черен пипер
                                              зехтин
                                              2 домата

Патладжаните се измиват,нарязват по дължина и леко се посоляват.
Така престояват около 20 минути. Измиват се и се подсушават леко с кухненска хартия.
Нареждат се в тавичка ,предварително застлана с хартия за печене.Отгоре се намазват  със зехтин и се пекат в предварително загрята фурна на около 200''С
Нужно им е около 20 минути.През това време си смесваме майонезата,киселото мляко, черния пипер и ситно накълцания чесън. С тази смес намазваме патладжаните ,нареждаме резенчета домати и връщаме обратно във фурната. След около още 10 минути всичко е готово.
Подреждаме масата,вадим студени питиета и нека ни е зле!
                                               
                                                ДОБЪР АПЕТИТ!


Няма коментари:

Публикуване на коментар